30.9.10

statistika

Dragi čitaoci, posjetioci ovog bloga!

Uvijek nas je zanimalo koliko ima vas koji, kad nađete vremena, svratite na ove stranice uglavnom književnih preokupacija. Kad se radi o štampanim medijima, to je pitanje tiraža, a kad je riječ o onim drugim, to je pitanje gledanosti ili slušanosti. Google je odnedavno, od 1. juna, uveo i tu statistiku, tako da te podatke možemo redovno i sa pouzdanošću da pratimo. I, evo, da vas o nekim podacima iz te statistike obavijestimo.
Za ova posljednja četiri mjeseca ove stranice je posjetilo 1.715 čitalaca, pa i gledalaca i slušalaca (jer smo imali i audio i video postove). Prošlog mjeseca vas je bilo 969.
Naravno, tu su podaci koji su postovi bili otvarani i koliko puta, ali tim vas za sada ne bismo zamarali.
Možda još da navedemo zemlje iz kojih ste ovdje stizali. Najviše vas je iz Bosne i Hercegovine (1.116), a onda slijede: Njemačka, Srbija, Sjedinjene Države, Hrvatska, Izrael, Kanada, Italija, Švedska, Austrija, Rusija, Slovenija.
Auditorij je, očito, međunarodni, ali ne i svekontinentalni, pa ne znamo da li ovim treba da budemo zadovoljni ili ne. S obzirom na teme kojima se ovdje bavimo, statistika je, ipak, na našoj strani, na čemu vam se zahvaljujemo.

Nema komentara:

Objavi komentar