25.11.11

Pozorište

Premijera u Doboju

Doboj je, očito, na raskrsnici - hoće li ostati ovo što je sada ili će postati grad. U vječnom i definitivnom zaboravu brzo će se naći politikantska nadmudrivanja, štrajkovi mašinovođa, protesti prevarenih kupaca nepotojećih stanova ... ali zauvijek će ostati neke osvojene vrijednosti, među kojima će posebno mjesto imati i predstava Čehovljeve "Prosidbe" u izvođenju dobojskog Gradskog pozorišta.
Dana 24. novembra 2011. godine još jedna pozorišna premijera u Doboju i ponovo - Slađana Bukejlović. Ovaj put je napravila sjajnu predstavu sa odličnim tumačima uloga Milošem Miličevićem, Draganom Milačak, Dankom Savićem i izvrsnom grupom "Iva".
Predstava je postavljena vrlo moderno, čak neuobičajeno smjelo, sa originalnim scenskim rješenjima i muzičkim ilustracijama, prepuna raznovrsnosti, ali iskazana u jednom dahu.
Slađana Bukejlović je još jednom izrazila svoj svestrani talenat, znanje i kreativnost i u prepunoj dvorani Centra za kulturu priredila svom gradu dan za pamćenje.
Ne znamo koliko se i čime može pravdati potpis: Gradsko pozorište Doboj, što pretpostavlja profesionalizam i mnoge druge uslove, ali premijera je izvedena na profesionalnom nivou, koji ohrabruje i obavezuje. U svakom slučaju, veliki pisac ove večeri u Doboju je imao dobro društvo, zahvaljujući, prije svega, režiseru predstave Slađani Bukejlović.

2 komentara:

  1. Bas lijepo da kultura u Doboju ide u pravom smjeru! Napokon!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nestvarnim mi se čini ovaj tekst P. Stanišića, kao lijep san, i za to je, izgleda, najveći "krivac" naša Sladjana Bukejlović. Hvala Sladjani na upornosti i istrajnosti, kao i cijeloj njenoj ekipi, kao i Pavlu što je nama koji nismo bili u mogućnosti da vidimo predstavu, dočarao atmosveru sa premijere.

    OdgovoriIzbriši